transporteren van haar avonturen

De intieme verbinding tussen schoenen en identiteit is een krachtige rode draad in het sprookje en de mythe. Persson merkt op dat versies van het Assepoester verhaal zijn te vinden in alle culturen: een van de eerste werd opgenomen in de 5e Nike Air Max Thea Femme eeuw voor Christus door Herodotus in zijn verhalen. (De aflevering van Sex and the City, waarin Carrie Bradshaw is overvallen voor haar Manolos lijkt een zeldzame omkering van het Assepoester verhaal te zijn, met de schoenen, in plaats van de heldin, als de ultieme object van verlangen.) Rode schoenen dragen een bijzonder problematisch lading. Steevast Nike Air Max Classic BW Femme magisch, soms symboliseren liefde en bescherming – zoals in het geval van de robijnrode pantoffels die Dorothy naar huis te transporteren van haar avonturen in Oz, of de kleine rode laarzen die van Hans Christian Andersen zachte heldin Gerda Nike Blazer Femme legt op toen ze geeft om haar speelkameraadje te redden , Kay, van het emotioneel ijskoude sneeuwkoningin. Vaker een flits van rood in de regio van de zool afgeleid, belooft bedrog en transgressieve verlangen, snel bestraft met verminking en marteling. Nike Air Huarache Femme Cruella De Vil, de Dalmatische-ontvoering villainess van Dodie Smith’s 1956 roman, The Hundred and One Dalmatians, draagt ??een paar “ruby-red shoes” onder haar “absoluut eenvoudige witte nerts mantel”. gruwelijke collectie van bont Cruella’s (hoewel niet Cruella in persoon) wordt later uit elkaar gescheurd door jubelende Dalmatische Nike Air Max 1 Femme puppies.

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>